preloader logo

İçdaş Çelik ürettiği çeliklerde, kendi enerjisinden faydalanacak

İçdaş Çelik ürettiği çeliklerde, kendi enerjisinden faydalanacak

İçdaş Çelik Denizli’nin Bekilli ilçesinde 44 MW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak elektrik ihtiyacını karşılayacak. Şirket, GES ile birlikte üretimini gerçekleştirdiği çeliklerde kendi enerjisinden faydalanacak.

Çelik, enerji, lojistik, tersane gibi farklı alanlarda kendini kanıtlamış olan İçdaş Çelik, Denizli’nin Bekilli ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. Kurulacak santralde üretilen elektrik, çelik firmasının tüketimiyle mahsup edilecek. 44 MW kurulu gücünde olması planlanan projenin değeri yaklaşık 868 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Denizli İli, Bekilli İlçesi, Gömce Mahallesi, Ovacık Çatboğazı Mevkii’nde faaliyet gösterecek olan santral, 61 hektarlık hazineye ait arazi üzerine kurulacak ve mono kristal fotovoltaik paneller kullanılarak elektrik üretilecek. Santralde toplamda 9 adet 5 MVA gücünde trafo, 1 adet dağıtım merkezi, 14 adet inverter ve 92.352 adet panel bulunacak. Yılda 82.500.000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor ve üretilen elektrik, 154 kV, 1272 MCM, yaklaşık 5 km enerji iletim hattıyla Gömce GES TM’ye bağlanacak.

Kullanıcı deneyimini arttırmak ve web sitemizin trafiğini analiz edebilmek için bazı çerezler kullanıyoruz. Bu nedenle web sitemizin kullanım verilerinizi analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz. Çerez kullanım detaylarımız için "Gizlilik Sözleşmesi" sayfamızı ziyaret ediniz.